12 mei 2020

Privacy versus de corona-app

Privacy is een lastig thema. Zelfs toen de debatten over AVG en cookies hevig oplaaiden, was de bedreigde privacy van consumenten nauwelijks een issue voor de meeste consumenten. In deze COVID19-crisis is het allemaal anders: ineens ben je voor of tegen een corona-app, want de keuze tussen gezondheid en privacy raakt twee burgerrechten. Bovendien ging alles fout wat maar fout kon gaan tijdens de spoed-tender van de overheid, waar 750 app-bouwers aan meededen. Hoe kijken vakgenoten tegen deze verhitte privacy-rel aan? Staat privacy eindelijk op de kaart dankzij de coronacrisis? Waarom lukt het bedrijven en de overheid maar niet om het digitale domein optimaal te beveiligen? Zijn die corona-apps gedoemd te mislukken of is dit juist een gedurfd experiment om op korte termijn iets fundamenteels te realiseren? En in hoeverre waren de tracing-apps van Google en Apple een acceptabel alternatief?

Sprekers

Victor Knaap – CEO van MediaMonks & Executive Director van S4 Capital Group

De eerste spreker tijdens Online Tuesday #99 “Privacy versus de corona-app” is Victor Knaap. Victor is als CEO van MediaMonks en Executive Director van S4 Capital Group bekend met het bouwproces van apps en deelt zijn perspectief tijdens OT #99 met het publiek. Als deelnemer in de race naar de beste corona-app spreekt hij zich uit over privacy, de keuzes van de overheid en het aan de man brengen van dit soort apps.

Tjeerd van der Stroom – CDO van OptInsight

Na Victor zal data specialist Tjeerd van der Stroom verder ingaan op de strijd tussen data benutting & privacy. Met jarenlange ervaring op dit gebied vertelt hij ons tijdens Online Tuesday #99 over de privacy discussie rondom het verzamelen van data. Data bescherming en de privacy kwesties omtrent de corona-app worden behandeld. Waar ligt de grens op dit gebied? Overschrijden we deze grens en wat zijn nog de mogelijkheden met persoonlijke data?

Kijk terug

Sprekers

Victor Knaap

CEO van MediaMonks en Executive Director van S4 Capital Group

Tjeerd van der Stroom

Co-Owner OptInsight